Hemlagad hallonglass med maräng
En supergod efterrätt som jag äntligen har tagit fram receptet på.
Gör såhär:
4 personer
Ingredienser:
Glass
250 g hallon, frysta
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
Maräng
4 st äggvitor
1 dl socker
Till garnering
Mynta eller citronmeliss
Florsocker
250 g hallon, frysta
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
Maräng
4 st äggvitor
1 dl socker
Till garnering
Mynta eller citronmeliss
Florsocker
Gör såhär:
1. Mixa bär, crème fraiche och socker till glasskonsistens.
2. Fördela blandningen i höga glas och ställ i frysen.
3. Sätt ugnen på grillvärme, 250-275 grader.
4. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget.
5. Vispa till en hård marängsmet.
6. Toppa med marängsmet på den frysta glassen och sätt in glasen i den heta ugnen med ugnsluckan öppen.
7. Gratinera ett par minuter tills marängen fått lite färg.
8. Garnera med mynta eller citronmeliss och pudra med lite florsocker.
Kommentarer
Trackback