Hemlagad hallonglass med maräng

En supergod efterrätt som jag äntligen har tagit fram receptet på.
4 personer
Ingredienser:
Glass
250 g hallon, frysta
2 dl crème fraiche
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 st äggulor

Maräng
4 st äggvitor
1 dl socker

Till garnering
Mynta eller citronmeliss
Florsocker

Gör såhär:

1. Mixa bär, crème fraiche och socker till glasskonsistens.

2. Fördela blandningen i höga glas och ställ i frysen.

3. Sätt ugnen på grillvärme, 250-275 grader.

4. Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget.

5. Vispa till en hård marängsmet.

6. Toppa med marängsmet på den frysta glassen och sätt in glasen i den heta ugnen med ugnsluckan öppen.

7. Gratinera ett par minuter tills marängen fått lite färg.

8. Garnera med mynta eller citronmeliss och pudra med lite florsocker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0